تنها FATF است که دسترسی دشمنان را به صورت برخط (آنلاین) به تراکنش های مالی ایران مقدور می سازد-راهبرد معاصر
انتقاد آیت‌الله مدرسی از گرانی‌ها و افزایش سقط جنین تجمع ضدصهیونیستی مردم تهران مقابل دفتر سازمان ملل محسن رضایی: اروپا بزرگترین بازنده آمدن ترامپ است عارف: عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است خطیب نماز جمعه تهران: شورای حکام در خط رژیم آدمکش صهیونیستی حرکت می‌کند پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد وزیر کشور: پرونده انتصاب استانداران هفته آینده بسته می‌شو‌د پزشکیان: حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست سرلشکر سلامی: مردم ایران مطمئن باشند که انتقام خود را از اسرائیل خواهیم گرفت پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت
ابوالفضل ابوترابی در گفتگو با «راهبرد‌معاصر» مطرح کرد:

تنها FATF است که دسترسی دشمنان را به صورت برخط (آنلاین) به تراکنش های مالی ایران مقدور می سازد

«مایک پمپئو» وزیرخارجه آمریکا در توئیتی در صفحه شخصی خود نوشت: «اگر ایران در مبارزه با تامین مالی تروریسم و پایبندی به استاندارهای تامین مالی تروریسم و مبارزه با پولشویی جهانی جدی بود، آن وقت سریعا کنوانسیون پالرمو و لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم را به تصویب می‌رساند.»
ابوالفضل ابوترابی؛ نماینده مجلس شورای اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۴ - ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 12
کد خبر: ۲۷۷۲۹

تنها FATF است که دسترسی دشمنان را به صورت برخط (آنلاین) به تراکنش های مالی ایران مقدور می سازد

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ موافقان پیوستن به لوایح FATF زمانی نه چندان دور می گفتند که عدم پیوستن ایران به این نهاد مالی بین­الدُوَلی خواست آمریکا و رژیم صهیونیستی یا به عبارتی دشمنان قسم خورده ایران است و آنها از این نپیوستن خشنود می شوند. از سوی دیگر منتقدان و مخالفان پیوستن به این لوایح با استدلال و دلایل روشن نشان می دادند که از قضا آمریکا خواهان پیوستن ایران به این نهاد مالی است.

 

تا اینکه بالاخره مقامات عالی رتبه دولت آمریکا نتوانستند عصبانیت خود را پنهان کنند و از مکنونات ضمیر خود پرده برداشتند و به صراحت گفتند آنچه را آرزو دارند.  «مایک پمپئو» وزیرخارجه آمریکا در توئیتی در صفحه شخصی خود نوشت: «اگر ایران در مبارزه با تامین مالی تروریسم و پایبندی به استاندارهای تامین مالی تروریسم و مبارزه با پولشویی جهانی جدی بود، آن وقت سریعا کنوانسیون پالرمو و لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم را به تصویب می‌رساند.»

 

«استیون منوشین» وزیر خزانه‌داری آمریکا نیز در این رابطه و با هدف ترغیب ایران به پیوستن به FATF به تهدید ایران به اقدامات تقابلی روی آورد. کسی در این مورد که آمریکا دشمن قسم خورده ایران است شکی ندارد و دشمن هیچگاه در امری که به صلاح ایران باشد این همه اصرار نمی کند. با این وجود سوال این است که چرا آمریکا تا این اندازه بر پیوستن ایران به این نهاد مالی اصرار دارد؟ و پیوستن ایران به این نهاد چه تبعاتی به دنبال خواهد داشت؟

 

«ابوالفضل ابوترابی» نماینده مردم نجف آباد، تیران و کرون  در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرنگار سایت راهبرد معاصر به این سوالات پاسخ داده است:

 

چرا آمریکا تا این اندازه بر پیوستن ایران به این نهاد مالی اصرار دارد؟

دشمن برای اینکه حلقه تحریمش را کامل کند به اطلاعات مربوط به تراکنش های مالی ایران نیاز دارد. پیوستن به FATF یعنی تمام ترنوول های مالی اشخاص، گروه ها، نهادها؛ اعم از شخصیت های حقوقی و حقیقی و همه دستگاه های نظام به صورت برخط (آنلاین) به مرکز FATF در پاریس و در حقیقت به دشمنان ما منتقل شود. این کار توسط یک نرم افزار آمریکایی انجام می شود که باید در تمام بانک های ما بارگذاری شود.

 

پس در حقیقت بدون دخالت ما این نرم افزار از طریق اینترنت این اطلاعات را منتقل می کند و این گفته موافقان که اطلاعات و تراکنش های حساس در اختیار آنها قرار نخواهد گرفت عملا امکان ندارد.

بله، همین طور است. دشمن برای اینکه بتواند تحریم را کامل کند نیاز به یک سری اطلاعات مالی دارد. در حقیقت آنها می خواهند با ردیابی این پول ها تحریم های هوشمند و دقیق را به اجرا بگذارند. آنها می خواهند بدانند هم اکنون صادرات کالاهای ما که انجام می شود پول آن از چه طریقی وارد ایران می شود. یعنی به عبارتی مانند یک تک تیرانداز که به صورت دقیق روی نقطه حساس هدف تمرکز می کند با به دست آوردن اطلاعات مربوط به تراکنش های مالی سازمان های مختلف کشور و تاجرهای نفتی و غیرنفتی ما را رصد کند، لذا مانند یک تک تیرانداز است که خیلی حساب شده و دقیق شلیک می کند.

 

پیش از این گاهی اخباری منتشر شده مبنی بر اینکه اطلاعاتی در اختیار دشمنان قرار گرفته است؛ مانند اطلاعاتی که از صرافی ها به آنها داده شد. آیا این اطلاعات برای برنامه آنها کافی نبوده است؟

دشمن در حال حاضر این اطلاعات را علی رغم اقدامات مهمی که پیش از این تحت عنوان بازدید از صنایع و صنعت ایران و حتی روستاهای دور افتاده و کارخانه های ما را تحت عنوان سرمایه گذاری آمدند و رصد کردند اما همچنان اطلاعات آنها کامل نیست، به خصوص در مباحث مربوط به بانک.

 

دشمنان در این مبحث از نفوذی های داخلی خودش استفاده  می کند و همچنین از غافلین داخلی که تحت تاثیر نفوذی های داخلی هستند. از طریق اینها اطلاعاتی به دشمنان رسیده اما همچنان آنها نیاز به تراکنش های مالی دارند. برای این موضوع تنها FATF می تواند جوابگوی نیاز آنها باشد. تنها FATF است که دسترسی آنها را به صورت برخط (آنلاین) به تراکنش های مالی ایران مقدور می سازد.

 

این وسط یک سری افراد نفوذی هستند که حرف های ظاهرا علمی خودشان را به خورد یک سری افراد غافل می دهند و این افراد غافل دقیقا همان وضعیت پروپاگاندایی را که در مورد برجام اجرا کردند به اجرا در آورده اند. ملت شریف ایران باید به خاطر بیاورند که در مورد برجام منتقدان مخالفت خود را به صورت مستدل بیان کردند. آن روزها ما این روزها را می دیدیم که آقای عراقچی و ظریف فوردو را باز کردند در این بین فقط 6سال مملکت را معطل کردند و اقتصاد را شرطی کردند. در این میان موافقان لوایح استعماری  FATF دقیقا همان پروپاگاندایی را که در مورد برجام اجرا کردند به اجرا درآورده اند. حتما به خاطر دارید که می گفتند اگر برجام امضا و اجرا نشود کشور تعطیل خواهد شد، صنایع دچار رکود می شوند و چه و چه می شود، برجام امضا و اجرا شد البته امضای آنها توسط همه اعضا صورت گرفت اما اروپا و آمریکا آن را اجرا نکردند. آمریکا که در نهایت از آن خارج شد و اروپا هم کج دار و مریز با مقوله اجرای برجام برخورد کرد. با این حال دیدیم که در این سالها برجامی نبود اما کشور تعطیل نشد و این مشکلاتی که امروز داریم به سوءتدبیر مدیران و دولتمردان بازمی گردد. حالا در مورد FATF هم می گویند اگر امضا نکنیم این لوایح را دیگر نمی توانیم مبادلات بانکی انجام دهیم. در این مورد هم دقیقا به همان شکل برجام دارند به انگاره سازی می پردازند.

 

وقتی مشغول مذاکره بودیم متاسفانه خطوط قرمز توسط تیم مذاکره کننده رعایت نشد و آنها هم خیلی حساب شده عمل کردند؛ یعنی اکنون کشور در وضعیتی قرار گرفته که به گفته آقایان عواید ما از برجام تقریبا صفر بوده و حضور ما در آن ثمری برای کشور نداشته به عبارتی هم حضور و هم خروج از آن برای کشور هزینه ساز است. حالا در مورد  FATF موافقان آن می گویند ما این لوایح را امضا می کنیم اگر دیدیم که آفات و آسیب های جدی برای کشور به تبع آن خواهد آمد از آن خارج می شویم. سوال من این است که با توجه به آنه در مورد برجام گفتم آیا اگر وارد FATF شویم خروج از آن به همین راحتی است یا هزینه هایی را برای کشور به همراه خواهد داشت؟

ببینید ما در NPT علی رغم اینکه یک معاهده بین المللی است و اقدامات تشویقی آن هم بسیار زیاد است. ما به NPT پیوستیم که از اقدامات تشویقی آن بهره مند شویم و از آن در برابر فشارهای ظالمانه استفاده کنیم. حالا در میان تمام کشورهایی که به NPT پیوسته اند تنها جمهوری اسلامی ایران است که تاکنون از اقدامات تشویقی داخل NPT نتوانسته بهره مند شود. به عبارتی تنها کشوری که به این معاهده پیوسته و به تمام موارد آن پاسخگو بوده جمهری اسلامی ایران بوده و در عین حال کشوری که اقدامات تشویقی NPT به آن تعلق نگرفته کشور ما بوده است. این به آن دلیل است که آنها به جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری کاملا استثنایی و مجزا نگاه می کنند.

حالا در FATF مراتب بسیار بدتر از NPT است. اگر در NPT یک سری مشوق هایی مانند اجازه مطالعات، تحقیق و پژوهش، کمک های کشورهای دیگر و حتی پس از مدتی به رسمیت شناختن تعبیه شده اما در FATF چنین چیزهایی وجود ندارد. 

FATF شامل 36کشور می شود که در پشت درهای بسته مواردی را مصوب می کنند و مواردی از قبیل شرط و حق تحفظ که گاهی عنوان می شود اصلا در این لوایح کارایی ندارد. اخیرا هم رژیم صهیونیستی و رژیم آل سعود به FATF پیوسته اند. در اینجا اصلا موارد به صورت آری یا خیر مطرح نمی شود بلکه مثلا می گویند ایران نقض FATF کرده بنابراین باید با او برخورد شود. اینجا این طور نیست که بپیوندیم بعدا اگر دیدیم به نفع کشور نیست با یک خداحافظی برگردیم. در این لوایح تنها می توانیم بپیوندیم. به عبارتی می توان گفت FATF مانند یک باتلاق است که وقتی وارد آن شدی هر چه دست و پا بزنی بیشتر فرو می روی و به مرگ نزدیکتر می شوی. عقل سلیم در این باره حکم می کند که از ابتدا به آن وارد نشویم تا زمینه ساز مخاطرات بعدی نشویم.

 

تنظیم مصاحبه: علی قربان ‏نژاد

ارسال نظر